info@popkoorestrellas.nl

Pianist

Mariateresa Gallicchio

Mariateresa Gallicchio werd geboren op 16 juli 1997 in Bari, Italië. Toen ze 10 jaar oud was, begon ze met het volgen van pianolessen. Wat begon als een hobby, werd een groot deel van haar leven en ze bleef piano studeren tijdens de middelbare school. Daarna werd ze aangenomen als student aan het conservatorium waar ze op 8 maart 2019 het Academisch Diploma Eerste Niveau (eerste cyclus) behaalde met een cijfer van 110/110, cum laude.

Daarna startte ze de masteropleiding Piano Solo. Ze volgde het tweede jaar van de opleiding in Nederland, aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen.

Tijdens haar studie nam ze deel aan nationale en internationale concoursen zoals de 14e Nationale Muziekwedstrijd I. Strawinsky (96/100), het International Artistic Festival I colori dell’arte (97/100), Premio Mozart 2018 (95/100) en Premio musicale Internazionale Città di Foggia (98/100) in de categorie piano 4 handen.

Ze volgde masterclasses bij belangrijke pianisten als Maria Grazia Bellocchio, Natalia Shokireva, Michele Campanella, Klaus Hellwig, François-Joël Thiollier, Konstantin Bogino, Michele Marvulli, Riccardo Risaliti en Igor Roma.

Mariateresa trad op in belangrijke culturele evenementen en festivals in heel Italië en ze werkte een paar jaar samen met het orkest Musica in Gioco, waarmee ze speelde in verschillende evenementen, zoals het Talos-festival van Ruvo di Puglia, in Note d’autore. in Conservatorio di Musica N. Piccinni op 26 april 2018. Voor de presentatie van een boek, in Concertosa 2019, in Certosa di San Martino, Napels.

In de afgelopen drie jaar werkte ze als begeleider van het koor Incanto Armonico in Bari, onderdeel van ARCOP (Associazione Regionale Cori Pugliesi), de regionale vereniging van koren in Puglia, onder leiding van Bepi Speranza.

Tijdens haar verblijf in Groningen startte ze een samenwerking met Popkoor Estrellas van Groningen onder leiding van Wilfred Reneman, met wie dankzij de prettige en gastvrije omgeving vanaf het begin in alle rust en medeplichtigheid kon worden samengewerkt. Door haar positieve ervaringen die ze opdeed in Groningen schreef ze zich in voor de Master of Music in Piano aan het Prins Claus Conservatorium.