Over ons

 Het studenten Popkoor Estrellas uit Groningen is in het voorjaar van 2011 opgericht vanuit de halfjaarlijkse cursus ‘all ladies popkoor’ van de Usva. De Usva is sinds 1969 het Cultureel Studentencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen. De Usva biedt zowel verkennende als verdiepende cursussen aan in de disciplines dans, body&mind, muziek, multimedia, beeldend, woord en theater.
Klik hier voor meer informatie over de Usva.

 Een groep enthousiaste dames die meerdere malen aan de cursus ‘popkoor’ deelnam, vond het jammer dat het niveau en het repertoire na afloop van elke cursus steeds weer opnieuw moest worden opgebouwd. Zij namen daarom in het voorjaar van 2011 het initiatief tot de oprichting van een nieuw, permanent studentenkoor in Groningen. Met behulp van de vaste cursusdirigent Wilfred Reneman en de Usva kon Popkoor Estrellas worden opgericht, een verrijking voor het culturele Groningse studentenleven!

Popkoor Estrellas wordt gevormd door een harde kern trouwe (oud-) cursusgangers aangevuld met enthousiaste nieuwkomers. Het koor zingt onder de bezielende leiding van Wilfred Reneman hits én minder bekende juweeltjes in een veelal driestemmig repertoire, van Bruce Springsteen en Shania Twain tot Madonna en Fun.

Popkoor Estrellas heeft een driekoppig bestuur dat van het koor een vereniging heeft gemaakt. Het koor staat dan ook ingeschreven bij de Kamer van Koophandel als vereniging.

Mezzo’s

Sopranen

Alten