Over ons

 Wij zijn hét studenten popkoor van Groningen, bestaande uit 23 gekke, spontane meiden.

De leden van ons koor zijn stuk voor stuk uniek. Van Geneeskunde tot de PABO en van wiskunde tot communicatie. Sommigen van ons zingen net een paar maanden bij het koor en anderen zijn met hun vier jaar lidmaatschap al echte Estrellas-veteranen. Ondanks onze verschillende persoonlijkheden hebben we allemaal dezelfde passie: zingen! Elke donderdagavond komen we samen op de zangzolder van Usva om de liedjes uit ons repertoire tot keelpijn toe te repeteren.

Naast de repetities op de donderdag doen de Estrellas nog veel meer leuke dingen. Denk aan tripjes naar de karaokebar, een running dinner, sing-a-long movienight en zelfs blind date diners! Eén keer per jaar gaan we op koorweekend: een weekend vol muziek, gezelligheid, spelletjes en slapeloze nachten. We hebben door met elkaar te zingen vriendschappen voor het leven gesloten.

 

 Het studenten Popkoor Estrellas uit Groningen is in het voorjaar van 2011 opgericht vanuit de halfjaarlijkse cursus ‘all ladies popkoor’ van Usva. Usva is sinds 1969 het Cultureel Studentencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen. Het biedt zowel verkennende als verdiepende cursussen aan in de disciplines dans, body & mind, muziek, multimedia, beeldend, woord en theater.
Klik hier voor meer informatie over Usva.

 Onder leiding van dirigent Wilfred Reneman bestaat het koor inmiddels al bijna 7 jaar. Vele zingende studenten hebben zich in de loop der jaren aangesloten bij het koor. Ieder jaar in september worden er audities gehouden, zodat de plekjes van vertrekkende leden weer opgevuld kunnen worden.

Met veel enthousiasme geven de studentes optredens. Vaak in Groningen, soms ook ver daarbuiten. Benieuwd wanneer de eerstvolgende optredens zijn? Klik dan door naar de agendapagina

Popkoor Estrellas zingt voornamelijk drie-stemmig repertoire. Het koor bestaat standaard uit 23 leden, opgedeeld in 3 verschillende stemgroepen. 7 sopranen, 8 mezzo’s en 8 alten.

Alten

Mezzo’s

Sopranen