info@popkoorestrellas.nl

Het Koor

Bekijk eerst onze promovideo!

Op die manier zie je meteen wie wij zijn en wat we doen!

De oprichting tot nu

Na het volgen van de cursus “All Ladies Popkoor” in 2011 besloot een groepje deelnemers dat het half jaar waarin zij samen hadden gezongen niet lang genoeg was geweest. Zij richtten Popkoor Estrellas op; een toegankelijk koor voor studenten die graag samen lichte muziek willen zingen!

Het koor heeft in de loop der jaren heel wat meegemaakt. Zo is er een groot aantal prijzen gewonnen, heeft het koor gezongen voor koning Willem Alexander en was Popkoor Estrellas te gast bij de grote Spuiten en Slikken show op TV. In alle jaren is er één ding constant gebleven. Onze dirigent, Wilfred Reneman, is er al vanaf de oprichting van het koor bij.

Nieuwe leden

Het koor bestaat uit drie basisstemgroepen. De alten, de mezzo’s en de sopranen. Gebruikelijk bestaat elke stemgroep uit acht leden. In totaal hebben we met een volle bezetting dus vierentwintig leden. Omdat wij een studentenkoor zijn duren de lidmaatschappen vaak niet heel erg lang: elk jaar nemen er leden afscheid. Om het koor te vullen, zoeken we dus vaak naar nieuwe leden. Voordat we een nieuw lid aannemen, moet deze auditie doen. Hier luistert onze dirigent goed naar de stem en of die bij het koor past. Nieuwe leden worden op deze manier ook ingedeeld in de juiste stemgroep.

Omdat we als koor veel kosten hebben, zoals het huren van de repetitieruimte en het salaris van de dirigent en pianist, vragen we van onze leden contributie. Drie keer per jaar betalen alle leden €65,-.

Repetities

Donderdagavond repeteert Popkoor Estrellas van 19:15 tot 21:30 op de zangzolder van Usva. Usva is het Cultureel Studentencentrum van de Rijksuniversiteit. Kijk hier voor meer informatie over Usva.

De leden krijgen allemaal voor de repetitie te horen wat zij moeten voorbereiden. Om je voor te bereiden op een repetitie hoef je geen noten te kunnen lezen, je krijgt namelijk bestanden die je thuis kunt afspelen. Zo kun je alvast luisteren naar de noten waardoor we tijdens de repetitie goed kunnen focussen op de samenzang. Op de repetitie is, op een enkele uitzondering na, altijd onze dirigent aanwezig. Daarnaast is er de weken voorafgaand aan een optreden een pianist aanwezig op de repetities. We oefenen tijdens de repetities niet alleen de zang, maar ook onze expressie en eventuele choreografieën. Het koor vindt het namelijk belangrijk dat we niet alleen goed klinken, maar dat we er ook goed uitzien op het podium.

Optredens

Popkoor Estrellas treedt regelmatig op. Minstens één keer per jaar organiseren wij zelf een groot concert aan het einde van het jaar. Hiernaast worden we vaak uitgenodigd op evenementen of als gastoptreden bij een andere muzikale vereniging. Ook doen we regelmatig mee aan korenfestivals en wedstrijden. De kritiek die we krijgen van de jury vinden wij erg waardevol om constant beter te worden.

Wil je weten wat er nu op de planning staat voor het koor? Kijk dan hier.

Commissies

Alle leden dragen op hun eigen manier bij aan het koor. Door te zingen, maar ook door mee te helpen bij de organisatie. Het bestuur zorgt er in overleg voor dat elk lid in een passende commissie zit. Eén commissie regelt bijvoorbeeld alle promotie, een andere commissie organiseert leuke activiteiten, zoals een running dinner of het jaarlijkse koorweekend en weer een andere commissie bedenkt de opstellingen en choreografieën. Een groot voordeel hiervan is dat nieuwe leden makkelijk en snel opgenomen worden in de groep en dat alle leden zich betrokken voelen. Hierdoor ontstaat er een hechte band tussen de koorleden. Na de repetities zijn we dan ook vaak met elkaar te vinden op een terras of in de karaokebar.

De Stemgroepen

Dit zijn onze leden, per stemgroep! Wil je een volledig overzicht van alle leden? Klik dan hier.

De Alten

Zij zingen het laagst.

De Mezzo’s

Zij zingen de middenstem.

De Sopranen

Zij zingen het hoogst.